Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin dört bir yanından ata sporu güreşe hizmet eden birçok sporcunun organizasyona katıldığını belirterek, güreşte nice dünya şampiyonlarının çıkacağını söyledi.

        Yozgat’ın Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Gurbetçi Şöleni Yağlı Güreşleri'ni izlemek üzere bu şehre gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ilk olarak Sorgun’da önceki gün Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Durak Aslan'ın Akocak köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bozdağ, burada Durak Aslan'ın babası Eyüp Aslan'a başsağlığı dileyerek bir süre sohbet etti.

        Taziye ziyaretinin ardından Sorgunda eski Yozgat yolundaki çim sahada düzenlenen 5.Gurbetçi Şöleni Yağlı Güreşleri'ni izleyen Bozdağ, burada yaptığı konuşmada sporun önemine değindi.

        Bozdağ, Türkiye’nin dört bir yanından ata sporu güreşe hizmet eden birçok sporcunun organizasyona katıldığını bu kapsamda Sorgun Belediyesi'nin Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden güreşçileri de buluşturduğunu ifade eden Bozdağ, "Sizler hem onları seyrediyorsunuz hem ata sporumuza destek veriyorsunuz. Bu şöleni, etkinliği organize eden Sorgun Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’e ve sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır. İşte dünya şampiyonumuz, olimpiyat üçüncümüz Rıza Kayaalp evladımız, o da bu meydanda bugün. Biliyoruz ki önümüzdeki olimpiyatların şampiyonudur o. Ben şimdiden onun şampiyonluğunu ilan ediyor, bu meydanda güreşen yiğitlerimize de başarılar diliyorum, hak eden kazansın." diye konuştu.

        Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaşanan terör saldırılarında 5 askerin şehit olmasından dolayı şölenin müzik bölümünü iptal ettiklerini belirtti. Başkan Şimşek, "Ata sporumuz güreş yıllardır memleketimizde yapılır, özellikle ilçemizde 5 yıldır Gurbetçiler Şöleni adı altında Kırkpınar pehlivanlılarını davet ederek burada yağlı güreş ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene de 300 pehlivan ilçemize geldi. Anadolu’nun Kırkpınarı Sorgun’da yapılıyor diyebiliriz. Umarım vatandaşlarımız memnun olmuştur. Dünya şampiyonu Yozgatlı güreşçimiz Rıza Kayaalp de ilçemizdeydi. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda ondan da bir altın madalya bekliyoruz. Yapılan güreş müsabakaları sayesinde ilçemizde çok sayıda pehlivan yetişecektir." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan bronz madalya ile dönen milli güreşçi Rıza Kayaalp'e cumhuriyet altını, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Kayaalp ve başpehlivanlardan Sorgunlu güreşçi Ramazan Yarar'a 5'er bin lira para ödülü verdi.

        Güreş müsabakalarının final maçında Şükrü Kazan ile Süleyman Aykırı karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Süleyman Aykırı başpehlivan oldu.

        Şölene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, milli güreşçi Rıza Kayaalp ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: cha