BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hükümetin son icraatlarıyla İttihat ve Terakki'nin Enver Paşa kanadının tekrar tarih sahnesine çıktığını öne sürdü. Tan, "Enver Paşa zihniyetinin sonunun ne olduğu malumdur. Başbakan'a çağrı yapıyoruz, gittiğin yol, yol değildir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programına yaptığı söyleşi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tan, Başbakan Erdoğan'ın polis şefi Sedat Selim Ay'la ilgili değerlendirmelerini eleştirdi. AK Parti'ye destek vermiş bazı kesimler de dahil olmak üzere kamuoyunun önemli bir bölümünün hükümete polis şefi Sedat Selim Ay konusunda ikazda bulunduğunu öne sürdü. Altan Tan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde girdiği çıkmaz yolda bütün uyarılara rağmen kendisini geçmişte desteklemiş başta liberal aydınlar olmak üzere dindar, Müslüman, İslamcı aydınlar da dâhil olmak üzere bütün taraftarlarını, geçmişte kendisine oy veren önemli bu kesimin uyarılarına rağmen maalesef bu çıkışı olmayan yolda son sürat gitmektedir." dedi. Başbakan Erdoğan'ın gittiği yolun İttihat ve Terakki'nin Enver Paşa kanadının tekrar tarih sahnesine çıkması olduğunu öne sürün Tan, "İttihat Terakki'nin Enver Paşa kanadı yeniden gün yüzüne çıkmaktadır. O teşkilatın bir mason ve liberal Talat Paşa kanadı vardı, bir de Türk-İslamcı Enver Paşa zihniyeti vardı. Enver Paşa zihniyetinin sonunun ne olduğu malumdur. Başbakan'a çağrı yapıyoruz, gittiğin yol, yol değildir." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın söyleşide tutuklu generalleri savunduğunu belirten Tan, Erdoğan'ın tutuklu milletvekilleri ile ilgili tek kelime etmediğini mutva kaydetti.
Kaynak: cha