Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, bazen durumdan vazife çıkaran, kraldan çok kralcılık yapan danışmanlar olduğunu söyledi. Kendilerinin ne Abdullah Gül'ün ne de Tayyip Erdoğan'ın üzülmesine tahammül edemeyeceklerini vurgulayan Akdoğan, herhangi bir kişinin de böyle bu ilişkiye balans ayarı yapma veya bunu ölçme kabiliyetinde olduğu kanaatinde de olmadığını ifade etti. Akdoğan, yorumları ise nezaketsizlik ve o makama saygısızlık olarak değerlendirdi.

CNN Türk televizyonunda bir programa katılan Akdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın baş danışmanı Ahmet Sever'in açıklamalarını değerlendirdi. Ahmet Sever ile Cumhurbaşkanı Gül'ün ilişkisinin hangi düzeyde olduğunu bilmediğini ifade etti.

"Ne kadar birlikteler, böyle bir konuşma üzerinden mi oldu; bilmiyorum." diyen Akdoğan, "Bazen durumdan vazife çıkaran danışmanlar da olur. Kraldan çok kralcılık yapan danışmanlar da olur. Oleybet Bunu Ahmet Bey ile ilgili söylemiyorum. Kraldan çok kralcılık yapanlar da olur. Ben de danışman olduğum için kendimi katarak bunu söylüyorum. Yoksa bu konu üzerine söylemiyorum. Şimdi biz sizinle birlikteyiz, siz bir şeyden dert yandınız. Bu, benim hemen koşup medyaya çıkıp, böyle birşey yapılıyor demeyi gerektirecek bir tavır söz konusu olamaz." dedi.

Ahmet Sever'in böyle biri olmadığının hatırlatılması üzerine ise Akdoğan, "Şu anki ilişkilerini bilmiyorum. Bu nasıl bir durumdur, bilmiyorum. Ama biraz önce söylediklerim samimi şeylerim. Biz Abdullah Bey'in üzülmesine de Tayyip Bey'in üzülmesine de tahammül edemeyiz. Herhangi bir kişinin de böyle bu ilişkiye balans ayarı yapma veya bunu ölçme kabiliyetinde olduğu kanaatinde de değilim. Bu tartışmayı bugünden, bu şekilde yapmak da sadece bizi yıpratmak isteyen çevrelerin ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Düşünün o aday olacak, öbürküsü aday olmayacak. Sayın Cumhurbaşkanı iki yıl daha o makamda oturuyor. Bugün böyle bir yorum yapmak, bir kere nezaketsiz bir durum. O makama saygısızlık anlamına gelir. İki yıl daha o kişi nasıl cumhurbaşkanlığı yapacak." karşılığını verdi.
Kaynak: cha