Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'yı destekleyen ülke adı vermenin şu an için sıkıntı doğuracağını söyledi. Ama bunların hangi kaynaklardan beslendiğinin belli olduğunu belirten Erdoğan, yurt içi ve yurt dışında bazı medya organlarının terör örgütüne desteği olduğunu ifade etti

A Haber'e konuk olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bütün milletimizin başı sağolsun." dedi. "Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil; terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu Safirbet canilere de terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir." sözlerinin sorulması üzerine Erdoğan, ülke adı vermenin şu an için sıkıntı doğuracağını söyledi. Ama bunların hangi kaynaklardan beslendiğinin belli olduğunu vurgulayan Erdoğan, komşu ülkelerde de Batı ülkelerinde de destek veren ülkeler bulunduğunu ifade etti.

"Genel ifade olarak değerlendirilirse isabetli olur." diyen Erdoğan, dağdakiler ile siyasi mücadele verenlere destek verildiğini vurguladı. Terör örgütünün cidddi anlamda medya desteği de bulunduğunu dile getiren Erdoğan, yurt içi ve yurt dışında bazı medya organlarının desteğinin olduğunu ifade etti. Terör örgütü için en önemli şeyin propagandasını yaptırmak olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, bunu yapan yazılı ve görsel medyanın bulunduğunu kaydetti.

Medya patronlarıyla konuya ilişkin görüştüklerini hatırlatan Erdoğan ama beklenen desteği alamadıklarını vurguladı. Erdoğan, psikolojik üstünlüğü sağlamada bazı medya organlarının destek sağladığının altını çizdi.
Kaynak: cha