Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin gelişmesinden, milletimizin yükselmesinden rahatsız olan çevreler terör dahil her türlü aracı kullanarak önümüzü kesmeye, rotamızı bozmaya çalışıyorlar. Biz bu çabaların hepsini tüm boyutları ile yakından takip ediyor, gerekli önlemleri alıyor ve uyguluyoruz.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 24. toplantısında terörle mücadele konusunda mesajlar verdi.

Hakkâri’de meydana gelen saldırı dolayısı ile başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, “Türkiye olarak içeride ve dışarıda çoğu da birbiri ile irtibatlı pek çok sıkıntı ile mücadele ediyoruz. Ülkemizin gelişmesinden, milletimizin yükselmesinden rahatsız olan çevreler terör dâhil her türlü aracı kullanarak önümüzü kesmeye, rotamızı bozmaya çalışıyorlar. Biz bu çabaların hepsini tüm boyutları ile yakından takip ediyor, gerekli önlemleri alıyor ve uyguluyoruz.” dedi.

Türkiye’nin terörle mücadelede dün İmajbet bulunduğu yerden çok daha ötelerde bir yere geldiğini söyleyen Erdoğan, “Her şeyden önce terör karşısında kararlı bir siyasi iradeye sahibiz. Güvenlik güçlerimiz de terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir inanca ve tesadüfe sahiptir. Bunun yanında geçtiğimiz on yılda savunma sanayine yaptığımız yatırımların neticelerini almaya hemen her gün daha da güçlenerek devam ediyoruz. Türkiye artık ülke savunması için gereken araç gereçlerle birlikte terörle mücadelede ihtiyaç duyduğu teknolojiyi de kendisi geliştirir ve üretir hale gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu konuda çok daha büyük, çok daha hayati neticeler elde ettiğimizi inşallah hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

Erdoğan, savunma sanayini bilim ve teknoloji politikalarının en önemli unsurlarından biri olarak görmeye ve desteklemeye devam edeceklerini aktardı.
Kaynak: cha