Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Bakan Binali Yıldırım, Suriye’de yaşananların bir insanlık ayıbı olduğunu belirtip, "35, 40 yıl boyunca can düşmanına bir fiske vuramayan bir diktatör bugün Arzbet halkının üstüne acımasızca füzelerle, tanklarla, uçaklarla saldırabiliyor. Bu bir akıl kaybıdır.” dedi.

Barbaros Denizciler Derneği'nin (BADER) Crowne Plaza Asia- Viaport Otel’de geleneksel iftar yemeğine katılan Bakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada son günlerde Suriye’de yaşanan katliamlara değindi. Bakan Yıldırım, “Suriye'de yaşananlar bir insanlık ayıbıdır. 35, 40 yıl boyunca can düşmanına bir fiske vuramayan bir diktatör bugün halkının üstüne acımasızca füzelerle tanklarla uçaklarla saldırabiliyor. Bu bir akıl kaybıdır. Dünyanın önde gelen ülkeleri, bu olayların biran önce bitmesi ve bu kişisel hırsın daha çok masum insanın canını almaması için bilet yarışını bırakmalılar. İnsanların hayatı üzerindeki bilet yarışının artık terk etmeliler." şeklinde konuştu.

Türk denizciliğin dünya denizciliğindeki yerine de değinen Bakan Binali Yıldırım, “Türk denizciliği sonradan ortaya çıkan bir sektör değildir. Kaptanı Derya Barbaros Hayretin Paşa Akdeniz’i Türk Gölü haline getirirken ‘Denizlere hakim olan cihana hakim olur’ sözü çok manidardır. Bu söz bugün de geçerlidir. Denizlerini değerlendirmeyen, denizlerinin bereketinden istifade edemeyen ülkelerin kürsel güç olma şansları yoktur” ifadelerini kullandı.

Bu yıl, dördüncüsü düzenlenen iftar programı Kur-an sedasıyla başladı. Sektörün en büyük organizasyonu olarak değerlendirilen programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.
Kaynak: cha