Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Bu gözü dönmüş PKK, hiçbir zaman temsil ettiği kesime katkı yapmayacak.” dedi.

Bakan Yazıcı, memleketi Rize’ye gelerek birtakım incelemelerde bulundu. Beraberindeki AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve parti yönetimiyle beraber Engindere Mahallesi’ndeki yapımı devam eden Öğretmenevi’nde incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, daha sonra Hayrat Mahallesi'ne geçerek burada yapılan ve tamamlandığında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan öğrenci yurdu inşaatını gezdi.

Ziyaretler sonrası AK Parti lokaline geçen Yazıcı, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yazıcı, 8 şehit verilen Hakkâri’deki Geçimli Jandarma Karakolu’na yapılan baskınlara dikkat çekerek şöyle dedi: “Terör örgütü bir panik havası içinde. Hesap yapmadan sağa sola saldırıyorlar. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin birliği bütünlüğü için canlarını feda ediyor. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gözü dönmüş terör örgütü yaptığı hiçbir faaliyette temsil ettiği kesime katkı sağlamayacaktır.”

Bakan Yazıcı, bir gazetecinin Rize’ye vali atamasında kendisinin etki yaptığı yönünde iddialar olduğunu Slot Oyunları bildirmesi üzerine, “Sağır duymaz uydurur diye bir atasözümüz var. Mübarek Ramazan ayında insanlarımızın şekerleri daha fazla çıkıyor ve oturdukları yerden daha fazla yalan üretim yapıyorlar. Ben Rize’ye vali atanması sürecinde birtakım kimselerin yanında olmadım. Onların Rize’ye atanması konusunda da devreye girmedim. Bu uyduruk iddialara ancak gülüyoruz. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın memleketim Çayeli ilçesinde kaymakamlık yapması ve Rize’ye vali olarak atanması konusunda devreye gireceğim yönünde iddialar ortaya atılmış olabilir. İlimize Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın atanmasıyla bu iddiaların ne kadar gereksiz olduğu görülmektedir.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha