Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e geldi.

        Hava yoluyla Muş’a gelen Bakan Günay ilk olarak öğle namazını kılmak üzere Bitlis merkezde bulunan Ulu Cami'ye gitti. Burada cemaatle öğle namazını kılan Bakan, restorasyon çalışması devam eden cami ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Bakan Günay, cami avlusunda bekleyen vatandaşlarla tokalaşarak sorunlarını dinledi.

        Taksicilerin daveti üzerine bir taksi durağına geçen Bakan’a taksiciler çay ikramında bulundu. Çay içerken vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Bakan Ertuğrul Günay, yaşlı bir vatandaşla Kürtçe konuştu. Yaşlı vatandaşa Kürtçe "Vere tenıştamın roni (gel yanıma otur)" diyen Bakan, daha sonra son günlerde artan terör olaylarına atıfta bulundu.

        Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Günay, “Biz vatanımızı sevdikten sonra halledemeyeceğimiz konu yoktur. Allah bizlere kötü günler göstermesin. İnşallah terör laneti en kısa sürede bitecektir. Bunda bizlere büyük görevler düşüyor.” dedi.
Bitlis’e yapılan yatırımlara da değinen Bakan Günay, özellikle Bitlisli işadamlarının ile büyük önem verdiğini ve bu sayede büyük yatırımların yapılmaya devam ettiğini belirtti. "Allah herkese Bitlisli işadamları gibi işadamları nasip etsin" diyen Bakan, şunları söyledi: “İnşallah Bitlis’in uzun yıllardır sorun haline gelen dere üstünü açacağız. Bu şekilde Bitlis daha da gelişmeye devam edecektir. Bunun yanında yeni atanan Valinizi çok yakından tanıyorum. Kendisiyle uzun yıllar çalışma fırsatı bulduk. İnşallah Sayın Valimiz Bitlis ilimizi hazırlayacağı projelerle kalkınmasında yardımcı olacaktır. Biz devlet olarak geleni yapacağız.”

        Bakan, daha sonra Bitlisli bir vatandaştan ayak üstü Bitlis'in meşhur türküsü 'Dideben Dağı'nı dinledi.
Kaynak: cha