Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari’de 8 asker, 2 geçici köy koruyucunun şehit edilmesiyle ilgili olarak “Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, annesi Sevdiye Arınç ve ebedi aleme göç eden yakınları için Manisa Sultan Camii'nde öğle namazını müteakip Mevlit okuttu. Camiye girmeden önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcı Arınç, “Dün gece Hakkari’de bir karakolumuza saldırı oldu. Maalesef 6 askerimiz, 2 geçici köy korucusu şehit oldu. Teröristlerden de etkisiz hale getirilenler var. Askerlerimizden yaralı olanlar var. Ben de haberi Manisa’da aldım. Bildiğiniz gibi Manisa’ya bir takım çalışmalar yapmak üzere gelmiştim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

Çok üzüntülü olduklarını belirten Arınç, “Maalesef Hakkari bölgesinde bildiğiniz gibi Şemdinli kırsalında ve bazı bölgelerde çatışmalar oldu, devam edenler var. Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor. Askerlerimiz de kahramanca müdafaa ediyorlar. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Şehitler kervanına 8 kardeşimiz daha katıldı. Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye devam ediyor, büyük bir azim ve karalılıkla. Umarım ki artık şehitlerimizin için bundan sonra acılarını tutmayacak bir noktaya geliriz. Milletimiz mücadele azim ve karalığını Kolaybet devam ettiriyor. Biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Üzüntülüyüz. Allah rahmet etsin, milletimize bağ sağlığı ve sabır versin.” diye konuştu.

Bülent Arınç, bugün akşam da Manisa'nın Yuntdağı Ortaköy piknik alanında düzenlenecek iftar programına katılacak.
Kaynak: cha