AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Türkiye'nin Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla tek millet olduğunu belirterek, "Biz birlikte Türkiye’yiz. Kardeşliğimizi kimse bozamaz buna da müsaade etmeyiz." dedi.

Kırıkkaleliler Derneği’nin düzenlediği gecede hemşehrileri ile bir araya gelen AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu birlik beraberlik vurgusu yaptı. Selamoğlu, "Biz binlerce yıldır birlikte yaşayan bir milletiz. İmparatorluk torunlarıyız. İmparatorluk, milletlerin, kültürlerin birleşmesiyle oluşur. Dünyada hem imparatorluk kurmuş, hem de imparatorluk sınırları içindeki milletler ile kardeşlik içinde yaşayan tek milletiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla hep birlikte tek milletiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Kardeşliğimizi kimse bozamaz buna da müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de Betkanyon hemşehri gecelerinin kültürel değerleri gelecek nesillere yansıtmak adına çok önemli olduğunu belirterek, “Ramazanın ilk gününden itibaren hemşehri derneklerimizin programlarını büyük bir ilgiyle izliyoruz. Düzenledikleri geceler hem farklı kültürleri tanıma imkânı sağlıyor hem de vatandaşlarımızın tanışmasına kaynaşmasına vesile oluyor. Bu programlarla amacımız kültürel değerlerimizi yaşatmak ve geleceğe taşımaktır.” diye konuştu.

Mamak Pazaryeri’nde kurulan Ramazan etkinliklerinde Kırıkkalelilerin bir araya geldiği geceye AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Ahmet Müfit Yıldırım, Kırıkkaleliler Dernek Başkanı Cemal Sertkaya, Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Ali Rıza Çalkan, STK temsilcileri, muhtarlar, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede mahalli sanatçılar konser verirken, Delice Halk Oyunları Ekibi de folklor gösterisi sundu.
Kaynak: cha