AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, imam hatip liseleriyle ilgili yaptığı konuşmanın, bir kısım medya tarafından çarpıtıldığını söyledi.

        Ali Boğa, 24 Ağustos 2012 tarihinde yaygın basında yer alan haberlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği Pilav Günü'ndeki konuşmasında vermek istediği mesajların çarpıtılarak kamuoyuna sunulmasını üzüntüyle gözlemlediğini belirtti. Boğa, “Söz konusu toplantıdaki ifadelerimin temel amacı, imam hatip lisesi kayıtlarının artırılmasının yanı sıra yeni 4+4+4 Eğitim Yasası çerçevesinde diğer okullara da getirilen Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz (sav)'in hayatının öğretileceği seçmeli derslerin teşvik edilmesinden ibarettir.” dedi.

        “Bir kısım medyada iddia edildiği gibi sadece imam hatip liselerine dayalı tek tip bir eğitim anlayışını savunmam söz konusu değildir.” diyen Boğa, “Esasen tek tip bir eğitim anlayışını savunmak, gerek kişisel dünya görüşüm ve bürokratik geçmişim, gerek Türkiye'nin eğitim ihtiyaçları ve gerekse mensubu olduğum AK Parti'nin hak ve özgürlükler anlayışı ve eğitim vizyonu ile kesinlikle bağdaşmamaktadır. Bununla birlikte, imam hatip liselerine kayıt sayısının artırılmasının ve diğer okullarda söz konusu seçmeli derslerin teşvikinin; tarihini bilen, milletini seven, inancıyla barışık ve küresel yenilik ve gelişmelere açık bir nesil yetiştirilmesine yardımcı olarak Türkiye'nin geleceğine yarar sağlayacağı görüşümü muhafaza ettiğimi yineliyor ve takdiri yüce milletimizin aziz vicdanına havale ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha