Antalya'nın Manavgat ilçesinde polis, kontör dolandırıcılığı ve telefonla para istemeye karşı vatandaşları uyardı.

        Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı polisler, vatandaşların yoğun bulunduğu yerlerde kontör dolandırıcılığına karşı 2 bin el ilanı dağıttı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Ebru Yılmaz ve Arif Kuz, kontör dolandırıcılığına karşı uyanık olması gerektiğini söyledi.

        Açıklama yapan polis memuru Arif Kuz, vatandaşların hiçbir zaman emniyet mensuplarının kontör ve para istemeyeceği bilincinde olmasının dolandırıcıları kısa sürede yakalanmasını sağlayacağını kaydetti. Kuz, "Kontör dolandırıcılarına karşı uyanık olalım. Kendisini kamu görevlisi asker, polis, hakim ve savcı olarak tanıtan kişilere itibar etmeyelim. Çeşitli bahanelerle 'ödül kazandınız' mesajı göndererek ödülü almak için kontör ve para isteyenlere aldanmayalım. Böyle bir durumda en yakın ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunalım." dedi.

        Bayan polis memuru Ebru Yılmaz, bayanların da kontör dolandırıcılığına karşı uyanık olması gerektiğini ve kesinlikle 'ödül kazandınız' türü mesajlara itibar etmemeleri uyarısında bulundu.
Kaynak: cha