Antalya Manavgat İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (MANİMDER) Başkanı Av. İlyas Bal, öğrencilerin 'Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler' dersini seçmesinin politik malzeme konusu yapılmaması gerektiğini söyledi.

        Öğrencilere seçmeli ders seçme hususunda parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının inanç değerleri üzerine söylemde bulunmasının yanlış olacağını belirten MANİMDER Başkanı Bal, uzun yıllar ülkede din kültürü ve ahlak bilgisi dersi kitaplarında 'Buda'nın hayatı' ile 'Hz. Muhammed'in hayatı'nın aynı müfredatta işlenmesi nedeniyle öğrencilerin kendi peygamberlerinin hayatını gerçek anlamda bir türlü öğrenemediğini ifade etti.

        Seçmeli ders seçimiyle ilgili dernek binasında açıklama yapan Bal, 2 seçmeli dersin öğrencilerin kendi dininin kitabını ve peygamberini tanıması adına tarihi fırsat olduğunu kaydetti. Bal, "Seçmeli ders konusu gündelik siyasetten uzak tutulması gerekir.
Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin çocuklarının kendi Peygamberi Hz. Muhammed(SAV)'in hayatı ve kitabı Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi en doğal hakkı. Bu hakkı siyasi partilerin ve bazı sendikaların siyasi malzeme konusu yapmasına karşıyız. Bu konunun partiler üstü tutulmasını istiyoruz. Bazı parti ve eğitim sendikalarının seçmeli ders seçimiyle ilgili 'bu çağda bu kafa' gibi açıklamalarını talihsizlik olarak görüyoruz. Kınıyoruz. Özgür iradesiyle bir öğrencinin kendi kitabını ve peygamberinin örnek hayatını öğrenmesi en doğal hakkıdır. Bu hakka da kimse engel olamaz." dedi.

        Öte yandan Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, seçmeli ders seçiminde velilerin dilekçe başvurusunu 14 Eylül mesai bitimine kadar yapabileceklerini ifade etti.
Kaynak: cha