Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Antalya'nın Manavgat ilçesi 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanını elinde bulunduruyor.

Bölge destinasyonunda her yıl 10 bin yatak artışı olduğu belirtiliyor. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat destinasyonun ülkenin en büyük yatak kapasitesine sahip bölge olduğunu söyledi. Antalya'ya tatile gelen 11 milyon turistin 4 milyonunun Manavgat'ta konakladığını belirten Bulgurlu, yıllık 10 milyon turistinde günü birlik ziyarette bulunduğunu kaydetti. Bölgedeki konaklama tesislerinin dünya standartlarında olduğunu ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE)'nın belirlediği kriterler doğrultusunda hizmet verdiğini belirten Bulgurlu, bölgede 42 mavi bayraklı tesisin bulunduğunu ifade etti.

Manavgat'ın coğrafi, iklim, tarih, kültür, doğal zenginliği ve su kaynakları yapısının yılın 12 ayı turizm yapmaya elverişli olduğunu belirten Bulgurlu, dünyada bütün turizm aktivelerinin yapıldığı tek yerin Manavgat olduğunu kaydetti.

Konaklama tesislerinin yerleşim yerlerinde uzak kıyı şeridinde olmasının bölgenin kısa sürede dünya turizminde marka olmasını sağladığını belirten Bulgurlu, Antalya'ya gelen turistler için alternatif turizminde en ayrıcalıklı yerin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı olduğu bununda Manavgat'ta olmasının farkındalık oluşturduğunu söyledi. Bulgurlu, "Ülkemizde profesyonel anlamda turizmin yapıldığı yer Manavgat. Bunun farkındayız. Bölgemizde her yıl 10 bin yatak artışı oluyor. Bölgemize başta Rus ve Almanlar olmak üzere Avrupa, İskandinav ülkeleri olmak üzere çoğu ülkeden turist geliyor. Gelen yabancı konuklarımızda bölgemizden memnun ayrılıyor. Bunda en önemli etken konaklama tesislerinde müşteri memnuniyetine yönelik hizmetin en üst noktada tutulması. Bölgemizin en önemli zenginliği dünyanın değişik ülkelerinde yapılan belirli turizm alanlarının tümünün yapılması. Selge, Seleukeia ve Side Antik Kent kültür turizminde dünya markası. Dünyanın en güzel rafting parkuru Beşkonak Köprülü Kanyon'da en güzel dağ bisikleti parkuru Oymapınar'da. Doğal zenginliğimiz Antalya'ya ve ülkemize gelen turistleri bölgemize çekiyor." dedi.

Manavgat'a 2011 yılında 4 milyon turistin tatil yaptığı ve buna bağlı olarak 4 milyar dolar ekonomik girdi oluşturduğu ifade edildi. Türkiye'nin 1 milyon 410 bin yatak kapasitesinin 180 bini Manavgat'ta bulunuyor.
Kaynak: cha