Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir vatandaş, ihtiyaç kredisi dosya masraflarıyla ilgili bilgi alamadığı gerekçesiyle bankayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etti.

Manavgat'ta bir banka şubesinden aldığı 10 bin liralık ihtiyaç kredisi için masraf alınmasına yönelik ilgili bankaya yazılı başvuruda bulunan Cevdet Aslan, banka şubesinin 'dosya masrafları altında kesilen ücretle ilgili açıklama yapmak zorunda olmadıkları'na dair yazılı cevap verdiğini iddia etti. Konu ile ilgili Manavgat PTT'si önünde basın açıklaması yapan Aslan, bankanın kendine gönderdiği yazıyı Başbakan Erdoğan'a posta yoluyla gönderdiğini söyledi.

Aslan, "Yargıtay, bankaların dosya masrafları adı altında kesilen ücretlerin tarafa geri iade edilmesine yönelik karar vermesine rağmen bankalar buna uymuyor. 3071 Sayılı Dilekçe Kanunu'na göre başvuru sonrası bankaların kesintilerini gösteren ayrıntılı ekstreleri müşterisine göstermek zorunda. Kredi aldığım bankaya dosya masraflarının geri alınmasıyla ilgili yazılı başvuruda bulundum. İlgili banka dosya masraflarını gösteren ekstre vermeye mecbur olmadıklarına dair yazılı cevap verdi. Banka, gönderdiği yazılı açıklamayla Yargıtay'ın kararını hiçe sayıyor. Ben de 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu gereğince yasal haklarımı geri almak için Manavgat Kaymakamlığı Tüketici Hakemliği ile Başbakan Erdoğan'a şikayette bulundum. Bankaların kural tanımazlığına bir son verilmesini istiyoruz." dedi.
Kaynak: cha