BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, ülkede bir daha 12 Eylül askeri darbelerin yaşanmaması için sivil bir anayasanın şart olduğunu söyledi.

        Kılınç, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen halen ülkede sivil anayasanın yapılamamasının Türk demokrasisi adına utanç verici olduğunu kaydetti. Askeri darbenin 32'nci yılı ile ilgili parti binasında açıklama yapan Kılınç, ülkede askeri darbelerin olmaması için okullarda küçük yaştan itibaren demokrasi bilincinin iyi bir şekilde verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa askerlerin verdiği muhtıraya siyasi otoritenin 27 Nisan'da karşılık verdiğini hatırlatan Kılınç, 1980 askeri darbe öncesi dönemin siyasi otoritesi liderinin 'şapkamı alır giderim' yerine dik duruş sergilemesi halinde askerlerin darbe yapma girişiminde cesaret edemeyeceğini ifade etti.

        Kılınç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Ülkemizde bir daha 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat askeri darbesi yanı sıra 27 Nisan muhtırası, Balyoz, Eldiven, Sarıkız, Ayışığı ve Kafes darbe planlarının hazırlanmasını istemiyoruz. Bir daha darbe olmaması için de Şili, Arjantin, İspanya ve Yunanistan'da olduğu gibi darbecilerin yargılanarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya evlerinde yatalak bile olsa yatakta getirilerek hakim karşısına çıkartılmalı. Çıkartılmalı ki 15 yaşındaki bir gencin yaşını büyüterek nasıl idam ettirdiği sorulsun. Çıkartılmalı ki ülkede darbe şartlarını nasıl oluşturdukları sorulsun, kardeşi kardeşe düşürme planını nasıl uyguladıkları ve darbe yaparak millete karşı nasıl kurtarıcı rolüne büründüklerini 74 milyon bilsin. Bir daha askeri darbe olmaması için Kenan Evren'in hasta yatağından kaldırılarak yargılanması şart. Yargılanmalı ki darbe yapacak olan askerlere ders olmalı. Demokrasiyi güç kullanarak rafa kaldıranlara, bu milletin bir gün hesap soracak olması hatırlatılmalı."
Kaynak: cha