Roman kültürünü dünyaya tanıtmak için kolları sıvayan sanatçı Tarık Mengüç, bu kapsamda yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Roman müziğini dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturacaklarını anlatan Mengüç, bu isimlerin sahnesinde Romen dansçılara yer vereceklerini söyledi.

Çıkardığı Şakşuka şarkısı ile müzik piyasasına giren Romen şarkıcı Tarık Mengüç, Muğla'nın Fethiye ilçesinde Selaniklerin ağırlıklı olarak yaşadığı Kesikkapı Mahallesi'ne geldi. Mengüç, burada mahallelilerle sohbet etti. Daha sonra Selanikliler Derneği'ne gelen Mengüç ataları hakkında dernek yöneticilerinden bildi aldı. Dernek önünde Fethiye'de yaşayan Roman sanatçılar tarafından mini bir konserle karşılanan Tarık Mengüç, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Fethiye'ye geliş sebebinin Selanik'ten Fethiye'ye gelen atalarının izini sürmek olduğunu anlatan Tarık Mengüç, 3 ay sonra hayata geçirilecek Dumanbet yeni bir proje hakkında bilgi verdi. Projenin detaylarını sır gibi saklayan Mengüç, Roman kültürünü tüm dünyaya tanıtacaklarını aktardı. Projenin dünya çapında bir iş olacağını ifade eden Mengüç, "Romanları dünya genelinde tanıtacak bu proje 3 ay sonra gerçekleşecek. Projemiz başladığında İnşallah Jennifer Lopez'le Shakira ile dans edeceğiz. Onların arkasında Roman müziğini çalacağız. 9-8'lik müziğimizi onlara anlatacağız. Bu şekilde kültürümüzü yansıtacağız." dedi.

Eurovision şarkı yarışması için de adı geçen Tarık Mengüç, gerçekleşmesi halinde Eurovision'a Roman şarkıyla katılmak istediğini söyledi. Sahneye darbuka, keman ve klarnetle çıkacağını kaydetti.
Kaynak: cha