Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki tarihi Atlıhan El Sanatları Çarşısı'nda üretilen ahşap Pinokyo kuklalar, çocukları bekliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren ve Türkiye'nin gözde tarih ve turizm merkezlerinden biri olan tarihi Odunpazarı'nda üretilen kuklalar, bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

        Lületaşından sorkun çömleğine, camdan seramiğe, kiliminden kukla yapımına kadar birçok el sanatının yeninden canlandırıldığı tarihi Odunpazarı'nın en çok dikkat çeken değerlerinden birinin de ahşap Pinokyo kuklalar olduğu belirtildi. Masa kuklası ve ipli kukla olmak üzere iki çeşit olarak üretilen kuklalar özellikle çocuklarına güzel bir sürpriz yapmak isteyen aileler tarafından ilgi görüyor.

        Tarihi Atlıhan Çarşısı esnafı ise Pinokyo kuklalara olan ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Farklı renkleri ile dikkatleri çeken kuklalarının çocukların ilgisini bir yandan kukla sanatına çevirdiğine dikkat çeken han esnafı, diğer yandan ahşap kuklaların çocuklar için en sağlıklı oyuncak olduğunu belirtti.

        Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, tarihi bölgede el sanatlarını ve tarihi canlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kaynak: cha