Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun, AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi kapsamında gerçekleştirdiği 'Avrupa Çocuk Filmleri Festivali', Ağustos’ta Erzurumlu çocuklarla buluşacak.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen etkinlikle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Kültür ve Eğitim Vakfı bünyesinde hizmet alan 6-13 yaş arası dezavantajlı çocuklara, sinema dünyasının Trbet kapılarını aralamak ve güçlü bir sanat ortamı olan filmlerle farklı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtılması amaçlanıyor.

Çocuklar, 7-9 Ağustos'ta Cinetekno Sineması’nda gerçekleştirilecek programda, Milli Eğitim Bakanlığı’nca izin verilen Arthur ve Minimoylar, Asteriks Vikinglere Karşı, Donkişot, Kediler Şehri, Sevimli Dinozorlar Tatilde ve Cüceler Devlere Karşı; Gizli Oda filmleri izleme imkanına sahip olacak. Yaklaşık bin 200 çocuğun katılması beklenen 3 günlük etkinlik kapsamında ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılacak.
Kaynak: cha