Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun, AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi kapsamında, 7-9 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 'Avrupa Çocuk Filmleri Festivali' Erzurum'da başladı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen festival, Atatürk Üniversitesi kampüsündeki bir cep sinemasında başladı.

        Festival açılış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, AB Bilgi Merkezlerinin AB’nin Türkiye ile ilgili tereddütlerinin, Türkiye’nin de AB’yle ilgili beklentilerinin doğru tespit edilmesi, yorumlanması ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “AB Erzurum Bilgi Merkezi, 1 yıldan bu yana ilimizde sosyal içerikli çeşitli organizasyonlar düzenledi. Düzenlenen bu organizasyonlara gösterilen ilgi de bizi ziyadesiyle memnun etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugünkü etkinliğimiz de çocuklarımıza yönelik, güzel bir etkinlik. Sinema ve televizyon gibi sosyal iletişim araçları, artık bütün dünyanın konuştuğu evrensel bir dil haline geldi. Sinema ve televizyonun günümüzün en önemli eğitim öğretim, iletişim araçlarından biri olduğu inkar edilemez bir gerçektir.” dedi.

Sinemanın, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde önemli bir etkiye sahip olduğuna da vurgu yapan Akal, “Bir yazarımızın dediği gibi çocuk sineması, bir yandan yarının sinema izleyicisini oluşturmak, öte yandan bugünün çocuğunun düşünsel, duygusal ve sanatsal gelişimine yardımcı olmak açısından önem taşır. Çocuklarımız, bugün izleyecekleri filmlerle farklı ülkelerdeki çocukların kültürlerini, oyunlarını, nelere sevinip, nelere üzüldüklerini, kısacası yaşantılarını ve hayata nasıl baktıklarını görecek, anlayacak. Bu açıdan baktığımızda çocuklarımıza sinema dünyasının kapılarını aralayacak ve onların bilinçli izleyici olmalarına zemin hazırlayacak bu etkinliği düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

Konşmanın ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Kültür ve Eğitim Vakfı bünyesinde hizmet alan 6-13 yaş arası dezavantajlı çocuklar, 3 ayrı salonda Sevimli Dinozorlar, Asteriks Vikinglere Karşı ve Donkişot filmlerini izledi. Yaklaşık bin 200 çocuğun katılması beklenen 3 günlük etkinliğin ilk gününde, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.


guncelgirisi.com
Kaynak: cha