Kaymakam Tanrıseven, Alanya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği “En Güzel Alanya Fotoğrafları” sergisinin açılışına katıldı.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu serginin Alanya Kültür Merkezinde yapılan açılışına katıldı. Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, lise yıllarından itibaren gazetecilik mesleğinin içinde bulunan, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliği yapmış, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün açmış olduğu yarışmada “ Araştırmacı Gazetecilik Ödülü” almış eski bir gazeteci ve Alanya Kaymakamı olarak gazetecilerin zorlu çalışma koşullarını ve gazeteciliğin önemini iyi bildiğini ifade ederek “ Tecrübeli gazetecilerimizden çok şey öğrendim. Batman’da çalıştığım gazetenin duvarında Sedat Simavi’nin ‘Kalemini kır; ama satma’ sözü asılıydı. Ben ve arkadaşlarım her gün gözümüzün önünde duran bu sözü, mesleğimizi icra ederken en temel prensibimiz yaptık.

“KALEMİNİ KIR AMA SATMA SÖZÜ PRENSİBİNİZ OLSUN”
Gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu yakından bildiğini dile getiren Kaymakam Tanrıseven, doğru ve tarafsız haberin çeşitli dönemlerde bazı engellerle karşılaşabileceğini dile getirerek “ Ancak hafızalarda iyi bir yer edinmek istiyorsanız, doğru haber ve isabetli yorumlar yapmak konusunda Sedat Simavi’nin sözünü kulağınıza küpe etmelisiniz” diye konuştu. Konuşmasının ardından Kaymakam Tanrıseven, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ve ekibine çalışmaları ve düzenlemiş olduğu faaliyetten dolayı teşekkür ederek basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de açılış öncesinde kısa bir konuşma yaparak gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

AGC Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AGC’nin bir fotoğraf sergisi düzenlediğini ifade ederek “ İstedik ki sizlerin objektiflerinize yansıyan karelerden Alanya’mızın güzelliklerini görelim ve en güzellerini seçelim. Sizden gelen iki yüzden fazla fotoğraf arasında AGC üyeleriyle bir değerlendirme yaptık ve 50 fotoğrafı halka sunduk. Bir haftalık süre zarfında halktan gelecek oylarla en güzel Alanya fotoğraflarını seçeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından AGC Başkanı Mehmet Ali Dim tarafından Kaymakam Tanrıseven’e Alanya Gazeteciler Cemiyeti Onursal Üyelik belgesi verildi. Ayrıca Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından meslekte 20 yılını doldurmuş gazetecilere verilen sürekli basın kartı, hak eden gazetecilere verildi. Serginin açılış kurdelesini Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Üniversitesi Rektörü Erol Sayın ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim kesti.

Açılışa Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Erol Sayın, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra çok sayıda birim amiri, gazeteci ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber EDİTÖR