Bursa Büyükşehir Belediyesi, yazlık sinema nostaljisini yaşatmak amacıyla düzenlenen ‘Yazlık Sinema Kumpanyası’ kapsamında 'Fetih 1453' filmini Kestelli vatandaşlarla buluşturdu.

Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla düzenlenen 'Yazlık Sinema Kumpanyası', en çok merak edilen ve en sevilen filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor. Yaz akşamlarında 7 merkez ilçede, vatandaşlara açık havada sinema keyfini yaşatan programda, vizyona damgasını vuran 'Fetih 1453' adlı film Kestel’de perdeye yansıdı. Kestelli vatandaşlardan yoğun ilgi gören filmi Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da izledi.

Çocuklarıyla birlikte filmi izlemeye gelen bazı Kestelli vatandaşlar, filmi çok merak ettiklerini ancak daha önce izleme fırsatı bulamadıklarını söyledi. ‘Fetih 1453’ filmini sinemada izleyemediği için üzüldüğünü anlatan Seyhan Aydın, "Bu filmi sinemada izleyememiş ve çok üzülmüştüm. Ancak her şerde bir hayır varmış. Büyükşehir Belediyesi sayesinde filmi açık havada izleme şansını yakaladım." dedi.

Merkez ilçelerde 4 Ekim Perşembe tarihine kadar sürecek olan etkinlikte 'Şirinler', 'Berlin Kaplanı', 'Labirent', 'Sen Kimsin', 'Muppets', 'El Yazısı', 'Dedemin İnsanları’, 'Madagaskar 3', 'Süpertürk' ve 'İkizler Firarda' filmleri de ücretsiz olarak izlenebiliyor. En güzel filmler 7 merkez ilçede; Merinos Parkı, Yer Kapı, Pınarbaşı Parkı, Yıldırım Bayrak Meydanı, Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Kültürpark, Tofaş Araba Müzesi, Hacivat Mahallesi, Temenyeri Parkı, Göçmen Konutları, Karaman, Ataevler ve Çamlıca Pazar alanları, Mudanya Zeytinbağı, Gemlik Umurbey, Küçükkumla, Gürsu Zafer Meydanı, Kestel Kent Meydanı ve daha pek çok noktada, vatandaşlara ulaşıyor. Film gösterimleri akşamları saat 20.30’da yapılıyor. 'Yazlık Sinema Kumpanyası'nın programı ile ilgili detaylı bilgiye 'www.bursakultur.com' adlı internet sitesinden ulaşılabilir.
Kaynak: cha