Film Yönetmenleri Derneği, 17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Adana Büyükşehir Belediyesi 19. Altın Koza Film Festivali’nde ‘Film-Yön En İyi Yönetmen’ ödülü verecek. Benzerleri yurt dışındaki festivallerde gerçekleştirilen uygulama, Türkiye’de bir ilk olacak.

        Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, Film-Yön Jürisi’nin Tunç Başaran, Biket İlhan ve Hüseyin Karabey’den oluştuğunu duyurdu. Aldırmaz, “Jüri, yarışma içi ve yarışma dışı tüm yerli yapımları izleyerek birine ‘Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’ takdim edecek.” dedi.

        Film Yönetmenleri Derneği ise Türk sinemasını dolayısıyla yönetmenleri daha yakın takibe almak amacıyla bu yıl Altın Koza Film Festivali ile ortaklaşa bir ödül bölümü açtıklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu kapsamda Film-Yön üyesi üç kişilik jüri, festivale katılarak yarışma içi veya dışı tüm filmleri inceleyecek. İçlerinden birine Yönetmenler Derneği’nin ‘Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nü verecek. Bu ödülü verirken jürimizin en temel bakışı yönetmen sinemasının ışıklarını ve ayrıcalıklarını görmesi olacaktır. Burada temel hedef yönetmenin daha iyi tanımlanması, farklılığının algılanması konusunda bir pencere açmaktır. Dolayısıyla seyirci açısından da, yönetmen sinemasının daha iyi algılanması konusuna dikkat çekmeye çalışmış olacağız.”

        Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü, 22 Eylül'de yapılacak törenle verilecek.
Kaynak: cha