İstanbul narkotik polisinin bir süredir takibini yaptığı uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda, bir araca zulalanmış 45 kilo eroin ele geçirildi. Zanlıların polis kontrolü sırasında dedektör köpeklerden kurtulmak için eroini karabiber ile kamufle ettikleri ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takibini yaptıkları şebekeye yönelik operasyon için harekete geçti. Hakkari’den İstanbul’a gönderildiği belirlenen bir aracı takibe alan polis, aracı Ümraniye'de durdurdu. Araçta arama yapan polis, araçta bulunan 2 kişiyi de gözaltına aldı.

Araç incelenmek üzere polis garajına çekildi. Burada uzman personel tarafından detaylı araması yapılan aracın ön sürücü koltuğunun altında normalden farklı bir bölüm olduğunu fark eden polis, bu bölümü açtı. Zula olarak hazırlandığı belirlenen bölümde eroin bulunduğu fark edildi. Eroin paketlerinin karabiberlerle kamufle edildiği görüldü. Bunun, olası bir polis kontrolü sırasında eğitimli narkotik köpeklerinin yapacağı aramadan kurtulmak için yapıldığı belirtildi.

Araçta 54 paket halinde 45 kilo 200 gram eroin ele bulundu. Gözaltına alınan M.A. ile C.Ç. sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: cha