İlkokul 1. sınıfların yeni eğitim öğretim yılına başlamasıyla hastane ilkokulları da açıldı. Ege Üniversitesi (EÜ) Hastane İlkokulu ve Anaokulu'nda, hasta yataklarından zili çalmayan okullarına tam saatinde giden öğrenciler sürprizle karşılaştı. Yardımseverlerin desteğiyle alınan boyama kitapları, kuru, pastel ve keçeli boyalar, defter, kalem ve oyuncaklar çocuklara dağıtıldı.

Okulda 17 yıldır öğretmenlik yapan Ayşe Sarı, buradaki çocukların bir yandan derslerden geri kalmamaları için çalıştıklarını bir yandan da onlara okul disiplininden uzak, sıkmadan eğitim verdiklerini söyledi. Sarı, "Günlük öğrenci sayımız 10 ile 30 arasında değişiyor. Buraya gelemeyen öğrencilerimizin yatağına gidip eğitim veriyoruz. Okul saat 09.00'da açılıyor ama her gün, 'Yarın kaçta açılacak?' diyerek, 08.00'de kapıda beklemeye başlayan öğrencilerimiz var. Onlar için burası başka bir dünya. Buradan zor ayrılıyorlar ve bazen okul malzemelerini bırakmak istemiyorlar. Çevre illerden, köylerden gelen çocuklarımız var. Onların giysi ve kitap ihtiyaçlarını bile yardımlarla karşılıyoruz. Sürekli malzeme ihtiyacımız var. Bugünkü bağışları toplayan Nihal arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Herkesten bu sorumluluğu bekliyoruz." dedi. Beş yıldır görev yapan öğretmen Zeynep Demir ise çocuklara bireysel eğitim verdiklerini, kesintisiz devam edemedikleri için eksiklerini belirleyip tamamlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Hastanede bir aydan fazla yatan çocuklara belge veriliyor ve Milli Eğitim Bakanlığı ile hastane yönetiminin anlaşması doğrultusunda normal öğrenime devam etmiş sayılıyorlar. EÜ Çocuk Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy, çocukların resmi olarak ilkokul öğrenimine devam ettiğini belirterek, "Burada yıllardır malzeme sıkıntısı var, çünkü bu çocukların durumu farklı. Onlar için özel bir eğitim geliştirilmek zorunda. Hastalıkları nedeniyle durumları çok daha özel." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha