AK Parti'nin 11. yıldönümü dolayısıyla verilen iftarda 3 ay içinde Bayburt'ta asfaltlanmamış yol kalmayacağını ifade eden Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, asfaltlama çalışmalarına start verdi.

        Vali Nihat Üçyıldız Caddesi'nin üst kısmında ve Şehit Osman Sokak’ta başlayan asfaltlama çalışmaları hakkında açıklama yapan Polat, "Yaklaşık 20 cadde ve sokakta kaldırım çalışması ve asfaltlama yapacağımızı beyan ettik. Şu anda o çalışmanın başlangıcını sizinle birlikte müşahede etmiş oluyoruz. Gerek kendi imkânlarımızla gerek dışarıdan temin ettiğimiz imkânlarla yollarımızın güzelleştirilmesi çalışmasını başlattık. Bu çalışmaların bir kısmı merkezi hükümet tarafından yapılmış olan şehir geçişi projesi çerçevesinde yapılıyor. Şu anda o meyanda çalışma devam ediyor. TEDAŞ Kavşağı çalışması başladı devam ediyor. Kışla Kavşağı çalışması başladı devam ediyor. Hedefimiz gayemiz, hükümetimizle birlikte, kamu idarelerimizle birlikte şehrimize modern bir şehir görüntüsü kazandırmak." dedi.

    
        DOĞALGAZ KULLANIM ORANI YÜZDE 85

        Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Polat, şunları kaydetti: "Doğalgaz çalışmaları sonucu geçtiğimiz yıllarda yollarımız bozuldu, deforme oldu. Bu biraz da isale hattının şehir içinden geçmesinden dolayı oldu. Bayburt’ta doğalgaz kullanma oranı şu anda yüzde 85’tir. Yüzde 85’e ulaşan Türkiye’de kaç tane il var? Ankara’dan bu tarafa hiçbir ilde doğalgaz kullanım oranının bize yakın olduğunu zannetmiyorum. 2009’da görevi devraldığım zaman toplamda 50 tane abone vardı. Şu anda 8 bin 500 tane abone var. Bayburt’un toplam 10 bin tane abonesi var. Bunun 8 bin 500 tanesi doğalgaza geçti."

        Bayburt şehir merkezindeki toprak yol miktarına değinen Hacı Ali Polat, "Bayburt’ta hiç asfalt yapılmamış yaklaşık 10 kilometrelik bir yol ağı var. Bunu da bu sene içinde asfalt yapmayı planlarımız içine koyduk. 20 caddenin ve sokağın toplam boyu da yaklaşık 10 kilometre. 10 kilometre de parke ve bordür çalışması yapacağız. Parke ve bordürünü yenilediğimiz caddelerin aynı zamanda asfaltlamasını da, aydınlatmasını da yapacağız. Planımızı programımızı yaptık. Hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz." diye konuştu.
Kaynak: cha