Bakan Özer, "Eylül’de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk önceliğim gerekli önlemleri alarak okulları yüz yüze eğitime geçmeye hazırlamaktır. Okulların açılması için vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Okulları kapalı tutmak gibi lüksümüz gibi yoktur." ifadelerine yer verdi.

Milli eğitim bakanı olarak büyük sorumluluk üstlendiğini söyleyen Özer, "Çok zor bir görevi devraldığımın farkındayım. Son 1,5 yıldır pandeminin getirdiği zorluklar dolayısıyla tüm dünyada ve dolayısıyla Türkiye'de eğitimi asgari düzeyde sağlamak bile artık ciddi bir mesele haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 19 yılda AK Parti hükümetleri eğitime gerçekten büyük yatırımlar yapmışlardır. Türkiye'deki eğitim sisteminin fiziksel ve teknolojik altyapısı birçok Avrupa ülkesi ile rahatlıkla kıyaslanabilir bir zenginliktedir. İlave derslik ihtiyacımız oldukça azalmıştır" dedi.

Uluslararası öğrenci başarı izleme ve değerlendirme sonuçlarına göre, Türkiye'de eğitim kalitesinde önemli iyileşmeler olduğunu kaydeden Bakan Özer, "Türkiye olarak dünya ile daha çok rekabet edebilir bir eğitim sistemine ihtiyacımız vardır. Bakan olarak amacım, çocuklarımızı Türkiye'nin neresinde olursa olsun kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliği sağlamaktır. Türkiye dünya ile yarışabilecek bir eğitim sistemini kurabilecek güçtedir" diye konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR