Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde, polisin dikkati büyük faciayı önledi. Güvenlik güçleri, sabah saatlerinde uğradıkları taciz ateşinden sonra tuzaklanmış 20 kilo patlayıcının bulunduğu noktaya çekilmek istendi, ancak dikkatli davranan güvenlik güçleri faciadan kurtuldu.

        Yüksekova Şemdinli çıkışında bulunan polis noktasına taciz ateşi açıldı. Sabah saatlerinde, noktada bulunan aydınlatma lambalarını söndürmeye çıkan nöbetçi polise uzun namlulu silahla taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi, ancak bir gariplik yaşandı, o esnada onlara taciz ateşi açan terörist kaçmayıp güvenlik birimlerini üzerine çekmeye çalıştı. Zırhlı araca binen güvenlik birimleri kaçan teröristi etkisiz hale getirmek için bulunduğu noktaya intikal etti. Ancak terörist, Orman Mahallesi'nde bulunan ve yol üzerindeki menfeze yakın bir sokağın köşesine kaçarak, taciz ateşi açmaya devam etti. Bunun bir tuzak oladuğunu anlayan güvenlik birimleri, teröristin oyununa gelmeyerek bölgeye sinyal kesici jammer ve takviye ekip çağırdı.

        Çok geçmeden teröristin taciz ateşi açtığı noktanın hemen yanında bulunan menfezin altında, 20 kilo uzaktan kumandalı sistem ile tuzaklanmış TNT plastik patlayıcı bulunarak, kontrollü şekilde etksiz hale getirildi.
Kaynak: cha