Yozgatlı şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız, Yerköy'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi önce hellallik alınması için ambulansla babaevine getirildi. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız için Cuma namazını müteakip İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, belediye başkanları, kaymakamlar, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HÜKÜMET VE BOZDAĞ'A PROTESTO

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve milletvekillerinin törene gelişi sırasında bir grup Bozdağ ve hükümet aleyhine slogan atarak yuhaladı. Protestolar, tören esnasında da devam etti.

MÜFTÜDEN 'BİRLİĞİMİZ BOZMAYALIM' UYARISI

Protestolara müdahale eden Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçti. Müftü Aydın, "İbrahim kardeşimiz birlik beraberliğimiz için şehit düştü. O'nu, O'na yakışır bir törenle uğurlamamız gerekir. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım." dedi. Daha sonra kılınan cenaze namazından sonra Şehit İbrahim Yıldız'ın naaşı askerlerin omzunda ambulansa götürülürken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Şehit Yıldız, Yerköy Şehitliği'ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kaynak: cha