Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Büyük Türk milletinin hangi badirelerden, hangi Çanakkale mücadelelerinden, Malazgirt’ten, Sarıkamış’tan, 7 cephede 7 düveli nasıl püskürttüyse bu toprakları onlara ezdirmediyse bu gafiller, bu ahmaklar da aynı akıbeti mutlaka göreceklerdir." dedi.

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayaolları 12. Bölge Müdürlüğü’nün Bayburt Kopbakımevi önündeki piste halikopterle iniş yaptıktan sonra Kop Şehitliği’ni ziyaret etti. Yıldırım, Kop Şehitliği’ne çiçek bırakarak, burada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duadan sonra açıklamada bulunan Bakan Yıldırım, “Memleketimizi, milletimizi bağımsızlık mücadelesinde düşman ayağının değmemesi, bu mübarek toprakların çiğnenmesi için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden ecdadımıza, büyüklerimize Allah’ta rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Onlar bilsin ki bize bıraktıkları bu aziz vatan, onlardan emanet aldığımız bu mübarek yurdumuz, ilelebet bağımsız olarak yaşamaya devam edecek." diye konuştu.

        Binali Yıldırım, 75 milyon millete, ülkenin başına musallat olan bu şer odaklarının eninde sonunda üstesinden geleceğini, gözlerden akan yaşların dineceğini ve bu ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliğinin sonsuzluğa kadar devam edeceğini kaydetti. Yıldırım, "Bu yolda hayal peşinde olanlar çıkmaz sokakta olduklarını er geç anlayacaklardır. Kop Tüneli’ni, 5 bin metre iki tünel yaparak Bayburt’u Erzurum’a daha fazla yakınlaştırmamız, özellikle tabiatın zor şartlarında bağımsızlık mücadelemizde 9 bin canı verdiğimiz bu topraklarda onların hatıraları için ufak bir hizmet olarak görüyoruz. Tünelleri açıyoruz. Yolları açıyoruz. Yolları bölüyoruz, milleti birleştiriyoruz. Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Terörün kanlı icraatlarına rağmen, kanlı yüzüne rağmen, her türlü hain saldırılarına rağmen ülkemizin doğusuna batısına, kuzeyine güneyine yol hizmetlerimiz, iletişim hizmetlerimiz, havaalanı hizmetlerimiz, tren yollarımız aynen hız kesmeden devam edecek. Son günlerde kaybettiğimiz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize de sabır ve metanet diliyorum." şeklinde konuştu.



Kaynak: cha