Sivas’ın Gemerek ilçesi Yeniçubuk beldesinde “Yeniçubuk Kültür Sanat ve Patates Şenliği" düzenlendi.

Belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen şenliğe Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Selman, Yeniçubuk Belediye Başkanı Mustafa Demir, komşu ilçe, belde belediye başkanları, mülki ve idari amirler ile vatandaşlar katıldı.

Sivas Belediyesi mehteran takımının ilçe protokolü ile beldeyi turlamasının ardından şenliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Demir, "'Kültür Sanat ve Patates Şenliği' ile son yıllarda bölgede artan patates üretimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: " Bölgemiz patates üretimi için oldukça elverişli topraklara sahip ve oldukça kaliteli patates yetişiyor. Düzenlediğimiz bu şenlik ile yetişen bu patateslere geniş pazarlar bulmak ve çiftçilerimize yardımcı olmak istiyoruz."

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ise şenliğin düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: "Böyle güzel programlar ilçemizin ve beldemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bundan dolayı 3-4 Eylül tarihinde İstanbul’da düzenlenecek 'Sivas Tanıtım Günleri'ne vatandaşlarımızın katılımını bekliyorum."

Konuşmaların ardından patates stantlarını gezen Kaymakam Yusuf Özbey ve davetliler patates çeşitleri hakkında bilgi alıp çiftçileri kolaylıklar dilediler. Program konuşmaların ardından animasyon gösterileri, havai fişek gösterileri ve sanatçı Oğuz Yılmaz’ın konseri ile devam etti.
Kaynak: cha