Uyum eğitimine başlayan yeni öğretmenlere ilk dersi video konferans yöntemi ile Bakan Ömer Dinçer verdi.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın, göreve yeni başlayacak öğretmenlere yönelik uyum eğitimi başladı. Bakanlığın bu yıl ikinci kez düzenlediği oryantasyon eğitiminin açılışını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, video konferans yöntemi ile yaptı.

        Bursa’ya yeni atanan öğretmenler eğitime BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu'nda katıldı. 5 gün devam edecek uyum eğitiminin ilk gününde yeni eğitim sistemi, bilgi teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi gibi konular işlendi.

        BAKAN DİNÇER’DEN ÖĞRETMENLERE SÜRPRİZ

        Eğitimlere telekonferansla katılan Bakan Dinçer, konuşmasına, “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sizler eğitim ailemize katıldınız, aramıza hoş geldiniz. Tebrik ediyor ve yeni görevinizde başarılar diliyorum.” diyerek başladı.
2012-2013 eğitim-öğretim yılına başlarken her şeye yeniden başlandığına vurgu yapan Dinçer, “Dünya rekabetinde artık eğitilmiş insanın büyük önemi var. Ülkeler yeni stratejik planlarını bu yönde hazırlıyor. Biz de eğitim sistemiyle ilgili planlamalarımızı bu yönde yaptık. Zorunlu eğitim 12 yıl oldu. Çocuklarımız eğitimlerine 5,5 yaşından itibaren başlayacaklar. Önceden tek tip insan yetiştirmeye çalışıyorduk. Yeni sistemle daha demokratik ortamda, kendini geliştirebilen, çok yönlü ve rekabet gücü yüksek insanlar yetiştirmeye çalışacağız.” dedi.

        Bakan Dinçer, görev yapılan yerlerde yaşam kalitesini geliştirmek ve insanların gelir düzeyini yükseltmenin yolunun çocukların eğitiminden geçtiğinin altını çizdi. Dinçer, “Yoksulluğu önlemenin yegane çaresi eğitimden geçmekte. Bu kapsamda ülkenin hayat standardının yükselmesi öğretmenlerin çalışmalarına bağlıdır.” şeklinde konuştu.

        BURSA'YA 500 YENİ ÖĞRETMEN

        Uyum eğitiminde yeni atanan öğretmenlere hitap eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da “İlimize atanan 500 yeni öğretmenin bizler için önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. Tecrübeli öğretmenlerimizin deneyimleri ile yeni öğretmenlerimizin dinamizmi birleştiğinde çok güzel çalışmaların ortaya çıkacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

        Öğretmenliğin işten öte çok özel bir meslek olduğunu belirten Gülsar, “Öğretmenlik mesleğinde sevgi çok önemlidir. Hayat bir ayna gibidir. Siz nasılsanız hayat da öyledir. Çocukları ne kadar severseniz o kadar öğrenirler. İlgi ne kadar artarsa bilgi de o kadar artar.” diyerek, yeni atanan öğretmenlere görevlerinde başarılar diledi.
Kaynak: cha