Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik Dağı'nda, geçen cuma günkü orman yangınının ardından aynı noktada öğle saatlerinde yine yangın çıktı. Arazözlerin çıkmasının mümkün olmadığı dağdaki yangına, iki amfibik uçak ve iki helikopter yaklaşık bir saat müdahale etti. Soğutma çalışmaları tamamlanırken yangın tamamen kontrol altına alındı.

Köyceğiz ilçesi Çöğenli Yaylası'ndaki ormanlık alanda dün (6 Ağustos) saat 10.50 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Sarp arazideki yangın, helikopterle yapılan müdahaleden sonra kısa sürede kontrol altına alındı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, önümüzdeki süreçte orman yangını riskinin arttığını belirterek, “Muğla, yangına en hassas illerin başında geliyor. Önümüzdeki süreçte yıldırım düşmesi ve aşırı sıcaklar nedeniyle riskli bir zaman dilimine giriyoruz. Bu süreçte ekiplerimiz, sürekli teyakkuz halinde olacak. En küçük bir duman ve kıvılcımda, en kısa sürede hareket ederek müdahale etmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın, en küçük bir duman görmesi durumunda Alo 177 yangın ihbar hattını aramasını rica ediyorum.” dedi.

Müdürlük yetkilileri, bugün öğle saati itibarıyla Muğla bölgesinde 187 orman yangını çıktığını, yanan saha miktarının ise yaklaşık 70 hektar olduğunu kaydetti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının en üst youbets katında bulunan Alo 177 orman yangın hattı muhabere bölümünde üç kişilik ekip çalışıyor. Yaz sezonunda 24 saat görev yapan ekip, sürekli olarak bölgeden ihbar alıyor. En büyük sıkıntıları ise orman yangını dışında vatandaşların başka şikâyetleri sebebiyle hattın meşgul edilmesi.
Kaynak: cha