Bursa’da, 2 yaşlı kadının evinde bulunan kediler, komşularının şikayeti üzerine toplanarak hayvan barınağına götürüldü.

Osmangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, polis ve zabıta ekiplerinin nezaretinde kedi operasyonu yaptı. Şikayet üzerine Tahtakale Mahallesi’ne giden ekipler, 2 yaşlı kadının evindeki onlarca kediyi toplamaya çalıştı.

Çevreye yaydığı pis koku nedeniyle şikayet konusu olan eve, savcılık kararı ile giren ekipler, polis ve zabıta ekiplerinin gözetiminde, evde bulunan köpekleri dikkatli bir şekilde toplayıp arabaya yerleştirdi. Köpek ve kedilerin yanı sıra ördeklerin de bulunduğu, bu hayvanların çevreye yaydığı koku nedeniyle de, mahalle halkının rahatsız olduğu bildirildi. Operasyonla, evlerinin bahçesi ve alt katlarındaki odalarında beslenen hayvanlara el konuldu.

Hayvanların alınmasına itiraz eden iki kadın ise evde kedi olmadığını iddia etti. Ancak yapılan incelemede evde 5 kedi bulundu. Üstelik kedilerin birinin üçayaklı diğerlerinin de rahatsız olduğu belirlendi. Çökme tehlikesi olan evden yayılan koku nedeniyle vatandaşlar sokaktan geçmekte bile güçlük çekerken, yaşlı kadının ısrarla köpeklerini geri istemesi, çevrede bulunanlar ve görevliler tarafından şaşkınlıkla izlendi.

Operasyonun ardından alınan sokak hayvanları bakım ve tedavilerinin yapılması amacıyla Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürüldü.
Kaynak: cha