Yeni eğitim öğretim yılı mini mini birlerin ‘uyum eğitimi ile başladı. Milyonlarca öğrenci önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren servislerle taşınacak. Uzmanlar, servis taşımacılığı öncesi önemli uyarılada bulundu. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Elif Sungur, “Emniyet kemeri takmayan bir velinin çocuğundan servislerde emniyet kemeri takması beklenemez.” dedi.

        Doğuş Otomotiv’in ‘Trafik Hayattır’ sloganıyla geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bursa’da 200, ilköğretim okulu 2. sınıf öğretmenine eğitim verildi. Trafik psikolojisi ve trafik güvenliği konularında uzman danışmanlardan destek alınarak oluşturulan eğitim içeriği, öğretmenlere ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere aktarılacak.

        'Trafik Güvenliği' konulu eğitimin üçüncü ayağı İstanbul ve Niğde’nin ardından Bursa’da gerçekleştirildi. Eğitime, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı toplam 50 okuldan yaklaşık 200 öğretmen katıldı. Eğitimde açılış konuşmasını yapan Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu, "Bir otomotiv şirketi olarak toplumumuza ve araçlarımızı kullanan sürücülere karşı bir sorumluluğumuzun olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için de 'Trafik Hayattır Platformumuz' kapsamında yürüttüğümüz projelerimizle, toplumumuzda trafik güvenliğinin sağlanması için üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bugünün çocuklarının trafik güvenliği bilinci ile yetişmesine imkan verecek bu projemiz ise platform çalışmalarımızdan en çok önem verdiklerimizden biri." ifadesini kullandı.

        Eğitim ile ilköğretim çağındaki öğrencilere eğitim veren eğitmenlerin trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesi, sonra da bu bilgileri öğrencilerine ve diğer öğretmenlere aktarılması amaçlanıyor. Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitici eğitimlerinde emniyet kemeri, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve araç içi güvenlik başta olmak üzere trafik güvenliği ile ilgili birçok konuda bilgi verildi. Tam gün süren bu eğitimlerin ardından sınıf öğretmenleri, bu bilgileri, Hayat Bilgisi trafik güvenliği dersi kapsamında öğrencilerine aktaracak.

        Öğretmenler, eğitimden aldıkları trafik güvenliği konulu teorik bilgileri, destekleyici eğitim materyalleri ve proje uygulama rehberi yardımıyla ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencileri bilinçlendirecek. 'Trafik Hayattır!' eğitimlerinde öğrencilerin gelişimleri ön, son testler ve uygulama takip formuyla takip edilecek. Eğitim projesinin, 5 ilde pilot uygulamalarının tamamlanmasının ardından proje çıktıları Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacak. Bakanlığa sunulmasının ardından trafik güvenliği eğitimlerinin ilköğretim müfredatının içeriğine eklenmesi hedefleniyor.

        Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Sungur, yeni eğitim öğretim yılında velilerin de servis taşımacılığı konusunda duyarlı olmalarını tavsiye etti. Sungur şöyle devam etti: “Türkiye’de genç yaştaki insanlar trafikte risk altında. Çocuklar daha çok kazaya uğruyor. Projede ilkokul 2. sınıf öğrencileri için Hayat Bilgisi dersi içerisinde hayatın diğer konularından ayrıştırmadan trafik konusuna dikkat çekmek istedik. Diş fırçalama gibi çocukların güvenliğini sağlamalarını amaçlıyoruz. 8 farklı modül geliştirdik. Okul servisleri, yaya olarak okula gitmeleri gibi okullarda çalışma yaptık. Servislerde teknik şartların sağlanması konusunda yaptırımlar var. Anne babalar emniyet kemeri takmadan çocuklarına servislerde emniyet kemerini takmalarını söylemeleri beklenemez. Önce veliler trafik kurallarına uymalı.”
Kaynak: cha