Ankara'da Kolej Meydanı’nda bir çöp konteyneri yanına bırakılan şüpheli valiz hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Polis ekipleri yaya trafiğinin yoğun olduğu meydanda vatandaşları uzaklaştırmakta zorlandı. Fünye ile patlatılan valiz boş çıktı.

Çankaya Kolej Meydanı'nda kaldırım üzerindeki çöp bidonunun yanındaki valizi gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri valizin etrafında güvenlik önlemi aldı. Valizin bulunduğu meydanda araç ve yaya trafiğinin yoğun olması polisi zor durumda bıraktı. Emniyet şeridi çekilmesine rağmen vatandaşların alana girmeye çalıştığı görüldü. Yunus ekiplerinin de görev aldığı meydanın dört tarafını tutan polis, vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Bazı vatandaşların kaldırım kenarına oturup adeta film seyreder gibi çalışmaları izlemesi dikkat çekti.

Kısa bir süre sonra bomba uzmanları olay yerine geldi. Özel kıyafetini giyen bomba uzmanı, valizi inceledikten sonra valize fünye yerleştirdi. Metro girişlerinde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, vatandaşları da bölgeden uzak tutmaya çalıştı. Büyük gürültüyle patlatılan valiz, boş çıktı. Uygulamanın ardından meraklı kalabalığın valizi incelemek için çöp bidonunun yanına koştuğu görüldü.





Kaynak: cha