Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde vatandaşlar aracın motor kısmına sıkışan kedi için seferber oldu. Kedi, bulunduğu yerden yaklaşık 45 dakikalık kurtarma çalışması sonrasında çıkarılabildi.

        Şehir merkezinde hareket halindeki araçların arasından geçmeye çalışan kedi, Tarık Erdoğmuş’a ait 67 TF 935 plakalı otomobilin motor kısmına sıkıştı. Kedinin aracın altından çıkmadığını fark eden sürücü, yoğun trafikte aracını durdurdu. Aracın motor kısmını kontrol eden Erdoğmuş, kedinin sesini duyunca aracını yolun kenarına çekti. Daha sonra çevredeki vatandaşlarla kediyi kurtarma operasyonu Betgram başlatıldı. Kedinin nerede olduğunu tespit etmek için motor kaputunu açan vatandaşlar, motor kısmından çamurluk arasına kaçan kediyi çıkarmak için çamurluk vidalarını söktü. Tırmalamaması için bez kullanan vatandaşlar, kediyi ellerinden kaçırdı. Park halindeki başka bir aracın altına giren kedi korku dolu gözlerle miyavladı. Tarık Erdoğmuş ve çevredeki vatandaşlar sökülen çamurluğun yerine takılmasının ardından bölgeden ayrıldı.

        Araç sürücüsü Tarık Erdoğmuş “Diğer taraftaydı. Bir ya da iki araçtan kurtardı. Sonra benim arabada kaldı. Karşı şeritten geliyordu.” dedi.


Kaynak: cha