Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı bir canlı yayın programında kaçak ve ruhsatsız olduğunu söylediği Karacaahmet Cemevi’yle ilgili, çevredeki vatandaşlar da bildiklerini anlattı. Cemevinin yapıldığı yerde 450 mezarın lağvedildiğini anlatan vatandaşlar, önceden söz Gencobahis konusu yerde sadece türbe olduğunu cemevinin sonradan yapıldığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı bir televizyon programında Karacahmet Cemevi ile ilgili belediye başkanlığı döneminde yaşadığı sorunları anlattı. Cemevinin kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, söz konusu binaya ‘ucube’ benzetmesi yaptı.

Cemevinin etrafında yaşayan vatandaşlar ve bazı esnaflar o dönemde yaşananları paylaştı. İsmini vermek istemeyen bir kişi, “Bu cemevi kaçaktı o yüzden yıkmak istediler. 450 mezarı lağvettiler. Onun için Tayyip Erdoğan zamanında yıkıma geldiler. Biz buranın doğma büyüme vatandaşıyız. O zaman burada cemevi yoktu. Sonradan burayı işgal ettiler. Türbeye bakan bir kişi vardı, başka bir şey yoktu. Demirel ve o eski bakanlar devreye girdi yeniden yapıldı.” şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş ise "Burası mezarlık buranın nesine ruhsat vereceksiniz" diye tepkisini dile getirdi.
Kaynak: cha