Bursa Valisi Şahabettin Harput, ihtiyaç içerisindeki vatandaşı evinde ziyaret ederek hem yardımda bulundu hem sıkıntılarını dinledi.

Kendisinden mektupla yardım talebinde bulunan bir vatandaşın evine kadar giden Vali Harput, aile tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'nde oturan üç çocuklu Tahir Dilber ve ailesi tarafından büyük bir sevinçle evlerinde ağırlanan Harput, aileye yardım elini uzattı.

Eşi Süreyya Dilber kanser hastası, iki çocuğu da engelli olan Tahir Dilber, her türlü çabasına rağmen bakkala olan borcunu dahi ödeyemeyecek duruma gelince bir mektup yazarak, Vali Harput’tan yardım istedi. Aldığı mektuptan etkilenen Vali Harput ise vatandaşın durumunu tespit ettirip doğru olduğunu öğrenince, yardım etme kararı aldı. Vali Harput, aileyi ziyaret sırasında aile fertleri ile tek tek ilgilenerek Betmatik durumlarını sordu. Evin 16 yaşındaki kızının okulu bıraktığını duyunca çok üzüldüğünü ifade eden Harput, her ne olursa olsun çocukların okumaları gerektiğini söyledi. Okul konusunda yardımcı olacağı sözünü veren Vali Harput, anne Süreyya Dilber’in kendi hastalığından dolayı kızının okulunu bıraktığını söylemesi üzerine Vali Harput, “Öyle şey olur mu? Hem eve yardımcı olacak hem de okuyacak.” şeklinde karşılık verdi.

Vali Harput’un evine kadar gelerek kendileriyle yakından ilgilenmesinin şaşkınlığını yaşayan Tahir Dilber, “Ben Sayın Valime mektup yazarak yardım istemiştim, ama evime kadar gelerek benim durumumla bu kadar yakından ilgileneceğini hiç tahmin etmiyordum. Çok babacan bir insan olduğunuzu hep duyardık, ama şimdi bizatihi şahit oldum. Duygularımı ifade edemiyorum. Size çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

Ailede çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra dışarıya çıkan Vali Şahabettin Harput, sokakta oturan komşu kadınlarla da bir müddet sohbet ettikten, mahalle çocuklarına şapka dağıttı.
Kaynak: cha