Balıkesir iline atanan Batman Valisi Ahmet Turhan ve Balıkesir ilinden Batman’a atanan Vali Yılmaz Aslan arasında devir teslim töreni yapıldı.

        Vali Yılmaz Aslan, valilik bahçesinde Vali Ahmet Turhan tarafından karşılandı. Kurum müdürleri ile tek tek tokalaşan Vali Aslan daha sonra Vali Turhan ile beraber valilik şeref defterini imzaladı. Makamda konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, Batman’ın önemli bir il olduğunu ve sorunlarının büyük olduğunu belirterek, “Bu sorunların üstesinden gelebilecek bir meslektaşımıza bu görevi teslim etmek gerçekten de bizler için çok önemlidir. Bayram sonrasında devir teslim ayrı bir anlamlı oldu. Ama maalesef Şırnak’ta, Gaziantep’te meydana gelen olaylar bizleri derinden üzmüştür. İnşallah benzer olayların bölgemizde olmaması temennimizdir. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum. Memleketimiz açısından Batman açısından hayırlı olsun diyorum.” dedi. Vali Turhan kentten ayrılmadan önce basın aracılığı ile Batmanlılardan helallik istedi.

        Vali Yılmaz Aslan da Batman’da güvenlik konularıyla uğraşmak yerine bölgenin ekonomik, kültürel, sanayi, tarım ve hayvancılık yönüyle uğraşmak istediğini belirtti. Vali Yılmaz, “İnşallah güvenlikle ilgili konulara çok fazla uğraşmamız gerekmez. Ancak tabii ki şartların gereği ne yapılması gerekiyorsa onun yapılacağını da söylememe gerek yok. Benimkisi bir temenniden ibarettir. Buralarda da bu güne kadar yapılan çalışmaları geliştirmek şartıyla tarımda, hayvancılıkta ve diğer alanlarda çalışmaları gözden geçirip sayın Valimizin başlattığı çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

        Vali Yılmaz Aslan, Vali Ahmet Turhan’a Hasankeyf işlemeli porselen tabak hediye etti. İki vali birbirlerine başarılar diledi.
Kaynak: cha