MARKA koordinatörlüğünde Göynük ilçesine bağlı Örencik Köyü'nde meydana gelen hayvan ölümlerinin nedenini araştıracak olan teknik heyet Vali İbrahim Özçimen’i makamında ziyaret etti. Yapılan çalışmalarda her türlü desteğe hazır olduğunu belirten Vali Özçimen, “Yeter ki bu ölümlerin nedeni bulunsun ve vatandaşımızın mağduriyeti ortadan kalksın.” dedi.

Ziyarete Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Taş, MARKA Genel Sekreter Vekili Tolga Şahin, MARKA Bolu Koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, MARKA Gıda Mühendisi Kerem Akdağ, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim görevlileri Doç. Dr. Ethem Mutlu Temizel ile Dr. Zafer Mecitoğlu ve Patoloji Anabilim Dalı Öğretim görevlileri Doç. Dr. Özgür Özyiğit katıldı.

Göynük ilçesine bağlı Örencik Köyü'nde meydana gelen büyük baş ve küçük baş hayvan ölümlerinin nedenlerini araştırmak için geldiklerini ifade eden Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim görevlileri Doç. Dr. Ethem Mutlu Temizel, “Burada oluşturacağımız laboratuvarlarda aldığımız numunelere bakacağız. Çalışmalarımızı Almanya ve Amerika’daki öğretim görevlisi arkadaşlarla ortaklaşa yürüteceğiz.” dedi.

Büyük baş ve küçükbaş hayvan ölümlerinin neden kaynaklandığını bulmak için gerekirse uyku saatlerinden ödün verilebileceğini belirten Vali İbrahim Özçimen, “Ölümlerin sebebini bulmak için ne gerekirse yapacağız. Şimdiye kadar bir teşhis yok. Neden olduğunu tespit etmeliyiz. Hayvanların durumlarına gerekirse gece ayrı gündüz ayrı, hatta yapabilirsek mevsimlerde ve merada ayrı kapalı alanda ayrı bakarak kontrollerimizi yapalım. Gerekirse bunu öğrencilere tez olarak verebiliriz” diye konuştu.

Nedenlerin bulunduktan sonra vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda titizlik gösterilmesinin altını çizen Vali Özçimen, “Yapılan araştırmalar neticesinde alınacak tedbirleri ve sonuçları vatandaşlarımıza anlatıp, onları bilgilendirmeliyiz. Bizleri bu noktaya getiren bu millet. Bizlerde milletimizin mağduriyetliklerini gidererek bu millete borcumuzu ödemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: cha