Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yayımladığı genelge ile velilere ek ekonomik yük getirecek öğrenci kıyafeti değiştirilmesi ve benzeri uygulamalardan özenle kaçınılmasını istedi. Kıyafetlerin renk ve model gerekçesiyle değiştirme yoluna gidilmemesini isteyen Yüksel, kıyafet alımı konusunda hiçbir veli ve öğrencinin herhangi bir mağazaya veya işyerine yönlendirilmeyeceğine dikkat çekti. Öğrencilerin ders kitaplarını bu yıl da ücretsiz temin edeceklerini belirten Yüksel, ders kitabı seçimlerinde mevzuatın dışında hareket edilmemesi gerektiğini vurgu yaptı.

Vali Yüksel, kaymakamlıklara ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği genelgede; Ankara'da 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini temenni ederek; eğitimde doğru iletişim kurulmasının, bu sürecin en önemli başlangıcı olduğu hususunun asla unutulmamasını istedi. Vali Yüksel, eğitim yöneticilerinin; öğretmen, öğrenci, veli ve çevre halkıyla sağlıklı iletişim kurarak, günlük çatışmalardan uzak durmasını tavsiye etti.

ÖĞRENCİLER OTURDUKLARI YERE EN YAKIN OKULA YERLEŞTİRİLECEK

Vali Yüksel’in imzasıyla yayınlanan genelgede şunlara vurgu yapıldı: "2012-2013 eğitim öğretim yılında Ankara'da öğrenci kayıtları e-kayıt modülü üzerinden yapılacak. E-kayıt başvuruları hususunda İlçe Milli Dumanbet Eğitim Müdürlüklerince gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Öğrenci yerleştirme komisyonları tarafından belirlenen kayıt alanları ve öğrencilerin oturdukları yere en yakın okula yerleştirilmeleri hususunda Milli Eğitim Bakanlığının emirleri doğrultusunda işlem yapılacaktır."

Velilere ek ekonomik yük getirecek öğrenci kıyafeti değiştirilmesi ve benzeri uygulamalardan özenle kaçınılması istenen genelgede, "Kıyafetler temiz ve kullanılabilir nitelikte ise renk ve model gerekçesiyle değiştirme yoluna gidilmeyecektir. Kıyafet alımı konusunda hiçbir veli ve öğrenci herhangi bir mağazaya veya işyerine yönlendirilmeyecektir. Okulun uygun bir yerine kıyafetlerin istenildiği yerden ve sadece velinin kendi tercihi doğrultusunda temin edilebileceği duyurusu asılacaktır." denildi.

Eğitimde doğru iletişimin, bu sürecin en önemli başlangıcı olduğu hususu asla unutulmaması gerektiği vurgulanan genelgede, "Bu nedenle, eğitim yöneticilerinin; öğretmen, öğrenci, veli ve çevre halkıyla sağlıklı iletişim kurarak, günlük çatışmalardan uzak durulmasının esasen yurttaşlarımızın okullara sahip çıkma bilincinin gelişmesine de çok olumlu katkılar sağlayacağından asla tereddüt bulunmamaktadır. Bu itibarla her kademedeki yöneticiler; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına saygılı, dengeli ve en kaliteli hizmeti sunmakla yükümlü olduğu hususunu asla unutmadan, hizmetler esnasında iş bu hususlara uygun hareket edilmesinde her türlü özeni göstereceklerdir." denildi.
Kaynak: cha