İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı iken Yozgat Valiliği görevine atanan Abdulkadir Yazıcı yeni görevine başladı.
Yozgat'ta Valilik önünde Vali Yazıcı'yı karşılama törenine; Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutan Albay Recep Yalçınkaya, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Karşılama sonrası Valilik toplantı salonuna geçen Vali Yazıcı, meslekte 28’inci senesine girerken Yozgat’ta vazife yapmayla görevlendirildiğini söyledi. Yazıcı, "Tabi Anadolu’nun dağ ve derelerinde uzun süreler gezdik. En son İstanbul Bayrampaşa’da 5 sene kaymakamlık yaptım. Daha sonra kısmet burasıymış buraya atandım. Aslında Yozgat’ı fazla görmedim, ama aşina olduğum iklimi ve ruhunu iyi biliyorum." dedi.

Yozgat’ta esas olanın halka hizmet etmek olduğunu anlatan Vali Yazıcı şöyle konuştu: "Herkesin bir tarzı, bir tavrı vardır. Ama esas halka hizmet noktasında ittifak etmektir. Bizde buradaki görev süremiz içerisinde Mevla önceden sağlık problemi vermezse başka olağan üstü hal olmazsa Sayın Başbakanımızın ifadesiyle 3 yıl civarında burada kalacağız. Ama ilk günümüz son günmüş gibi çalışacağız. İnsanların bir makam ve mevkiye gelinceye kadar verdikleri uğraşlar verdikleri çabalar devlete verilen bir borçtur. Ancak devlet o kişiye bir makamı mevkiyi verdiği zaman devletin borcu bitmiştir. Artık o makamdakinin borcu başlamıştır. Bizler şuan borçluyuz. Yozgat halkına, ülkemize milletimize, bu borcumuzu eda etmeye çalışacağız." diye
konuştu.
Kaynak: cha