İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "İzmir'in başka sorunu kalmadı mı? İşsizlikle ilgili, metroyla ilgili konuşun, çalışmayan otoyolları konuşalım. Bu milletin bayrakla ilgili sorunu olabilir mi?" dedi.

        Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Vali Kıraç, büyükelçi konuğunu ağırladıktan sonra İzmir'in 9 Eylül kurtuluş gününde yaşanan 'bayrak' kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sözlerine cevap veren Kıraç, "İzmir kavga ederek nereye varacak? Tartışılacak konu yok. Bayrak için neyi tartışıyoruz, neyi tartışıyorsunuz? İzmir'in başka sorunu kalmadı mı? İşsizlikle ilgili, metroyla ilgili konuşun, çalışmayan otoyolları konuşalım. Bu milletin bayrakla ilgili sorunu olabilir mi? İzmir hoşgörü kentidir. Bunun unutulmaması lazım." ifadesini kullandı.

    Vali Kıraç, gazetecilerin, Aziz Kocaoğlu'nun, 'biz tepki gösterdik, ondan bayrak çekildi' sözünü hatırlatması üzerine ise şunları söyledi: "Neye tepki gösterdi de oldu? Olur mu öyle bir şey? Bu bayrağı zorla mı çektiriyorlar buraya? Bu söylem yanlıştır. Bayrak hepimizin bayrağıdır. Burada program esnasında niye karara bağlanmamış o zaman 40 gün önce. Deselerdi bağlanırdı. Sorun değil. Yasak diye bir şey yok. Karıştırıyorsunuz. 8 Ağustos'ta bu toplantı yapıldı. Kurul toplanmış, karar vermişler, sonrasında bayrak töreni yapalım demişler ve eklenmiş. Süvari birliklerinin girmeyeceği, bayrağın çekilmeyeceği yönünde bir karar olmadı. Başta düzenlenmemiş, ek talep gelince konulmuş. Komite toplantısı Vali yardımcısı başkanlığında düzenlendi. Herhangi bir yasak yok. Türk yıldızlarıyla ilgili talep gelmiş, o da imzalanmış. Konuyla ilgili olarak talep gelmemiş ya da düşünülmemiş. Ne derseniz deyin. Daha önce bunu da yapalım diye konuşulsaydı, değerlendirilirdi. Millet olarak biz bu bayrağa can verdik, kan akıttık. Bu ülkeyi bağımsız Türkiye yaparak bayrağımızı şanlı göndere çekmişiz. Bu bayrak kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin semalarında dalgalanacak. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Burada denecek başka bir şey yok, bu konuda tartışılacak konu da yok."
Kaynak: cha