Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, vatan sevgisinin Facebook ve Twitter gibi ortamlara mesaj yazmakla olmayacağını söyleyerek, herkesin işini en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi.

        Adana Öğretmenevi’nde düzenlenen Uyum Semineri’nde öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan öğretmen adaylarına seslenen Vali Hüseyin Avni Coş, onlardan beklentilerini açıkladı.

        Her zaman öğretmenlerin hizmetinde olacaklarının altını çizen Vali Coş, işlerini de en iyi şekilde yapmalarını istedi. Öğretmenlik mesleği ve eğitim işinin para ile yapılamayacağını dile getiren Vali Coş, bu işin aşk, şevk ve heyecan işi olduğuna vurgu yaptı.

        Öğretmen adaylarına bir takım maddi sıkıntılar yaşayabilecekleri uyarısında bulunan Vali Coş, “Ama Türk tarihine dönüp geçmişe şöyle bir baktığımızda, inancımızı şekillendiren İslam tarihine baktığımızda öğretmenliğin, eğitimin para ile yapılmadığını, yapılmayacağını ya da tersinden söylersek; öğretmenlerin hakkını hiçbir paha ile değerlendirilemeyeceği gibi bunun ödenemeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle işimizi, hizmetimizi, görevimizi yerine getirirken sizlerin de büyük idealleri olduğunu biliyor ve buna inanıyorum. Bu bakış açısı ile çalışır, mesleğinde durağanlaşmış ve sizden daha kıdemli meslektaşlarınıza örnek olabilecek bir şevk ve heyecan ile gayret ederseniz inanıyorum ki, sizlerden beklenileni en iyi şekilde yerine getirmiş olacaksınız. Bu ülkeye ve bu millete, bu milletin çocuklarına karşı olan vazifenizi de yerine getirmiş olacaksınız." dedi.

        Öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirip, çocukları en iyi şekilde yetiştirmesi gerektiğini belirten Coş, “Öğretmenlik sadece bir 'memuriyet' değildir. Bu mesleğin bir aşk, sevda, heyecan olduğunun dikkate alınması halinde çocuklarımız çok daha iyi yetişecek ve geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanacaktır. Bu çocuklarımızın yöneteceği ülke, yine Atatürk'ün hedeflediği; çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkacağı bir Türkiye olacaktır." diye konuştu.

        Konuşmasında Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." sözünü hatırlatan Vali Coş, şunları kaydetti: "Vatan sevgisi laf ile olmaz. Facebook veya Twitter'a mesajlar yazarak olmaz. Sloganlar atarak da olmaz. Herkes, kendi görevini en iyi şekilde yapmaya odaklanırsa ancak böylesi bir durumda vatan sevgisinden bahsedilebilir. Bu yüzden bizi, sosyal medyadaki yazılar ileriye götüremez, ülke olarak bizi geliştiremez. Ama herkes kendi işini en iyi şekilde yapmaya odaklanır, profesyonelce düşünür, 'herkes kapının önünü süpürse bütün cadde, sokak kısacası tüm şehrin tertemiz olur' örneğindeki gibi herkesin üzerine düşeni yapması halinde; 'toplam kalite' dediğimiz olguyu yakalarız, ülke ve toplumun gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok üstün başarılar yakalanması da kaçınılmaz olur. 'Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum' diyen Hz. Ali, eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğunu, öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini ifade ediyor. Bundan dolayı siz öğretmenlerin çaba ve emeklerini maddi olarak devletimizin, milletimizin ödemesi mümkün değil."
Kaynak: cha