Gaziantep Valisi Erdal Ata, terör saldırısı için Gaziantep’in neden seçilmiş olabileceğine ilişkin bir soruya, "Burada huzuru bozmak, insanlarımızı birbirine düşürmek amacı güdülüyor. Ama Gaziantep'te yaşayan tüm vatandaşlarımız sağduyuludur. Böylesi olaylara alet olmayacaklardır, bunlara meydan vermeyeceklerdir.” cevabını verdi.

Vali Ata, terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın ayrıntılarını basın mensupları ile paylaştıktan sonra soruları cevaplandırdı. Örgüt mensuplarının Suriye tarafından Türkiye’ye geçtiği iddialarına ilişkin konuşan Ata, iddiaların doğru olup olmadığını net olarak söylemenin mümkün olmadığını, Türkiye’ye gelenler arasında farklı amaçları olan kişilerin bulunabileceğini kaydetti.

Eylem için Gaziantep’in seçilmesiyle ilgili olarak da değerlendirme yapan Ata, şehrin sanayisi, ticareti ve kültürüyle bir huzur kenti olduğunu kaydederek, "Doğusuyla güneydoğusuyla başka illerden gelen vatandaşlarımız arasında en ufak bir olumsuzluk bir huzursuzluk yok. Burada huzuru bozmak, insanlarımızı birbirine düşürmek amacı güdülüyor. Ama Gaziantep'te yaşayan tüm vatandaşlarımız sağduyuludur. Böylesi olaylara alet olmayacaklardır, bunlara meydan vermeyeceklerdir." açıklamasını yaptı.
Kaynak: cha