Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep’teki terör saldırısını ''Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terör örgütü mensubunun gerçekleştirdiğini açıkladı. Ata, Patlayıcı maddenin Diyarbakır kırsalında araca yüklendiğini, aracın çekiciden indirildikten 4 dakika sonra patlatıldığını söyledi. Vali Ata, ‘Firaz’ kod adlı teröristin fotoğraflarını da basınla paylaştı.

Valilik Toplantı Salonu’nda basın mensuplarının karşısına çıkan Ata, saldırının 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah otomobille gerçekleştirildiğini bildirdi. Otomobilin 11 Nisan tarihinde Sakarya'dan çalındığını kaydeden ve Diyarbakır kırsalından da patlayıcı madde yüklendiğini anlatan Ata, "Araç, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek 20 Ağustos tarihinde ilimize getirildiği, olay yerine indirildikten 4 dakika sonra da patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Patlama sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'u ağır toplam 68 kişinin yaralandığını, 5'i polis otosu ile 4'ü sivil araçla birlikte, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü binası da dahil olmak üzere birçok bina ve işyerinde hasar meydana geldiğini aktaran Ata, "Olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir. Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç.'nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir. Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir.'' açıklamasında bulundu.
Kaynak: cha