Süleymaniye Camii'nde restorasyon sonucu akustik sorunu yaşandığı iddialarına, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde açıklama geldi. Camide akustik sorunu olmadığını belirten Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, "Eğer bir problem varsa bu akustik sorunu değil, ses sistemi ile ilgili bir problem yaşanmıştır." dedi.

Süleymaniye Camii'nde restorasyon sonucu akustik problemi çıktığına dair haberlere Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürü İbrahim Özekinci'den cevap geldi. Özekinci, Süleymaniye Camii'nde akustik sorununun olmadığını, problemin ses sistemi ile ilgili bir problem olduğunu söyledi. Özekinci, " Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki; Süleymaniye Camii'ne maksimum koruma yapıldı, minimum müdahale edildi. Süleymaniye Camii'ni daha yüzlerce yıl yaşatabilecek uygulamalar gerçekleştirildi. Süleymaniye Camii'nde sadece ses sisteminde bir problem olmuştur. Kolonların dizilişi ve ses sisteminden kaynaklanan bir sıkıntı yaşanmıştır." şeklinde konuştu.

Özekinci, Süleymaniye Camii'ndeki restorasyon çalışmalarının üzerinden 1 yıl geçmesinden sonra bu tür tartışmaların çıkmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekti. Özekinci, "Bilindiği gibi Süleymaniye Camii'ni bir bayram sabahı Betkanyon açmıştık. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen basın organlarında geçenlerde bir haber çıktı. Sülemaniye Camii'nin restorasyonu sırasında bir takım hatalardan dolayı akustik sistemde bozukluk meydana geldiği iddia edildi. Biz Süleymaniye Camii'nin restorasyon çalışmalarını her zaman basın mensuplarının gözü önünde gerçekleştirdik. Restorasyon çalışmaları olabildiğince şeffaf gerçekleşti. Camii'nin restorasyonu sırasında çiniler bulundu. Bu eserleri hemen basınla paylaştık. Restorasyon sırasında bulduğumuz her şeyi basın mensuplarıyla dakika dakika paylaştık. Her şeye rağmen bazı basın organlarında Süleymaniye Camii'nin akustiğinin bozulduğu iddia edildi. Bozulmasına sebep olarak da küplerin ağzının kapatılması ve çimentolu uygulama yapıldığı gösterildi." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların tamamının belgelendiğini belirten Özekinci, "Bizler burada 4 yılı aşkın, çok titiz bir çalışma yürüttük. Yaptığımız çalışmaların tamamı belgelendi. Tüm belgeler, fotoğraflar, videolar elimizin altındadır." dedi.


Kaynak: cha