Trabzon’un Vakfıkebir İmam - Hatip Lisesi’nin mezun ve mensupları 8. kez bir araya gelerek hasret giderdi.

Vakfıkebir Anadolu İmam hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen buluşma gününe Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kaanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaan, ilk mezunlar ile okulda görev yapmış öğretmenler de katıldı. Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan törende konuşan Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Uçar, “ İmam Hatipler çağımızın bunalan gençlerinin içine düştüğü bataklıktan kurtarma yönünde lokomotif olmuş, toplumsal bütünlüğü ve soysal dayanışmayı sağlamıştır. İmam Hatip Liseleri model okullardır. Ülkemizde İmam Hatiplik şuuru var olduğu müddetçe kutuplaşma hiçbir zaman yaşamayacaktır.” diye konuştu.

“BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİK”

'Allah’ın nimetleri çoktur. İnsan nimetin kıymetini nimet gitmeden bilemez' diyen Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk şunları söyledi: “Hayatımız okyanusta dolaşan bir gemiye benzer, nerede ve nasıl bir istikbalin bizi beklediğini bilemeyiz. Hadiseleri sayfa sayfa yaşayarak ömür kitabımızın sonuna varırız. Bu günlere kolay gelmedik. Çok çileler çektik. Bizler namaz kıldırıyor maaş alıyoruz. Bizler Kur’an okuduğumuz için iltifat görüyoruz. Bu yüzyılın başlarında hocalarımız ve ecdadımız mağaralarda Kur’an-ı okumak için gayret gösterdiler. Bunun için işkence gördüler. Hapislerde çürüdüler." Öztürk; “Babalarımız bizleri okutmak için gurbetlere çıktılar ve bizler günlerce baba hasreti çektik. Analarımız nasırlı elleriyle dağlardan sırtlarıyla odun çektiler. Hayvanlara baktılar, yağları çökelekleri sattılar bizleri okutmaya çalıştılar. Kız kardeşlerimiz çeyiz biriktirme yerine bizlere harçlık biriktirdiler. Yeri geldi kayıt parasını ödeyemedik. Yaz döneminde çaya gittik, fındığa gittik, simit sattık, hamallık yaptık okul masraflarımızı çıkaralım diye”. dedi.

“HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Müdürü Sezgin Özdin ise “Biz öğretmenlerimizden aldığımız eğitim, büyüklerimizden aldığımız dua ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz." diyerek şunları söyledi: " Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi 1975 yılından günümüze kurum kültürü gelişmiş, ilçede lider, ulusalda model olmayı tarihinde başarmış bir okuldur” dedi. Özdin, “Okulumuz genç ve dinamik öğretmen kadrosu ile örnek çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.”

“ HATİP LİSESİ MEZUNLARINDAN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da, İmam Hatip liselerinin hatiplik ve her alanda ülkemize renk kattıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Bu manada işimiz hem zor hem de kolay” olduğunu söyledi. Bu salondan ve bu okuldan mezun olanlardan vatan haini çıkmaz” diyen Bakan Yardımcısı Balta; “İnsan sevgisi, vatan sevgisi millet ve bayrak sevgisinin en üst seviyede olduğu makamlar İmam Hatip Liseleridir.

Vakfıkebir Kaymakam Vekili Alaattin Aktaş ise okulda bu etkinliğin 8. kez yapılıyor olmasının önemine değindi.

“ÜNİVERSİTEYİ KAZANANLARA BURS”

İlim yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şube Başkanı Emekli Öğretmen Mehmet Alp de, üniversiteyi kazananlara burs vereceklerini müjdeledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
Kaynak: cha