Dünyaca ünlü Hint asıllı Kanadalı matematikçi Prof. Dr. Hari Mohan Srivastava, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nün konuğu oldu.

        Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Hari Mohan Srivastava, onuruna düzenlenen uluslararası kongreye 250 bilim adamı katıldı. Yaşayan matematikçiler içinde bin 500 civarında yayınla en çok yayına sahip bilim adamı olan Prof. Dr. Hari Mohan Srivastava, Türk meslektaşları ile ikili görüşmelerde bulundu.

        UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, dünyaca ünlü matematikçi Prof. Dr. Hari Mohan Srivastava’yu üniversitelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

        Prof. Dr. Hari Mohan Srivastava’nın yaşayan matematikçiler arasında bin 500 civarında yayınla en çok yayına sahip bilim adamı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Cangül, “Prof. Dr. Srivastava, dünya çapında birçok Türk matematikçinin de aralarında bulunduğu 300'den fazla matematikçi ile ortak çalışmalar yapmakta. 200 civarında akademik derginin editörlüğünü de üstlenen Prof. Dr. Srivastava gibi önemli bir bilim insanını ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

        Öte yandan kongrede sunulan sonuçların, hakemlik sürecinden geçtikten sonra SCI indeksinde yer alan dört farklı dergide yayınlanacağı belirtildi.


Kaynak: cha